Ana's life

wat is pro ana

Veel mensen hebben wel eens van pro ana gehoord, maar weten niet exact wat het is. Daarom ga ik dat nu uitleggen. 

 

Pro ana, wat staat voor pro anorexia nervosa, is de naam voor een beweging die bestaat uit mensen, vaak jonge meiden, die zoveel mogelijk willen afvallen. Deze mensen zien pro ana niet als een ziekte, maar als een 'gezonde' levensstijl. Ze zien vaak niet dat ze een eetstoornis hebben of willen dat niet toegeven. Pro ana sites bevatten tips over hoe je zoveel en zo snel mogelijk af kunt vallen, vaak op extreme wijzen door heel veel te bewegen, bijna niks meer te eten of door je eten uit te kotsen. 

Als je dit leest en je bent geen pro ana, raden wij je ten strengste af de rest van deze site te bekijken. Je bent misschien niet van plan om pro ana te worden, maar voor je het weet kom je hier niet meer uit. Als je wel pro ana wil worden, denk dan nog eens na. Wil je echt je leven riskeren, alleen om af te vallen, en ook nog eens zo extreem dat je er gezondheidsproblemen aan over kunt houden?

Met deze site willen we alleen mensen helpen steunen die al pro ana zijn, wij willen zeker geen mensen aanzetten om ook af te gaan vallen of pro ana te worden. Als je toch verder kijkt terwijl je geen pro ana bent, is het op eigen risico. Ana kan meer met je doen dan je denkt!!